måndag 2 februari 2009

Snabba puckar

Efter ett möte på regeringskansliet bar det iväg till Uppsala. Där väntade ett offentligt möte på temat äktenskapet, dit Hägglund var inbjuden att ge sin bild av processen kring könsneutrala äktenskap, kristdemokraternas förslag till en civilrättslig lagstiftning och vad som kommer att hända nu.

Så snabbt som hastighetsgränserna tillät bar det sedan av till Aktuelltstudion för att debattera energi med miljöpartiets Maria Wetterstrand. Hägglund anlände 21.03 via bakvägen och blev snabbsminkad, varpå han försvann tillsammans med Wetterstrand och en studiovärd in i studion. En redaktionsmedarbetare som väntat vid huvudentrén dök förvirrad och smått förtvivlad upp utanför studion och frågade om Hägglund verkligen kommit. Stabschefen kunde ge lugnande besked.
I studion vann förstås Hägglund galant debatten. På vägen ut enades dock Hägglund och Wetterstrand om att de var eniga i kampen mot barnsexturismen, som påföljande inslag handlade om. Partiledarbloggen lovade språkröret att meddela omvärlden denna blocköverskridande sensation.